Csongor napja van. | 2024.04.16

Kovács Bálint kétszer második lett a gyorsaságimotoros cseh bajnokság brnói fordulóján

2020-07-20 10:20:00

A szombati és a vasárnapi futamon is második lett a gyorsaságimotoros cseh nemzetközi bajnokság brnói fordulóján Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője.

    A 18 éves motoros - aki az augusztus végi Le Mans-i 24 órás viadalra készül - a NEW2Project színeiben és egy Yamaha R1-es nyergében vett részt a cseh versenysorozat második fordulóján, és már az időmérő edzésen is második volt a 40 fős mezőnyben.
    Az 1000 köbcentiméteres kategóriában hét ország versenyzői álltak rajthoz, köztük a mindkét futamon győztes, korábbi Moto3-as Európa-bajnok és világbajnoki résztvevő Karol Hanika.
    Kovács Bálint négy verseny után 56 ponttal második a cseh bajnokság összetett pontversenyében, a jó eredmények miatt pedig mindkét csapat, a magyar H-Moto Team és a cseh NEW2Project is azt szeretné, ha minden fordulón rajthoz állna a sorozatban.
    "Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, a szombati eső után nehéz volt jó beállításokat találni a vasárnapi száraz körülményekre, ezzel együtt elégedett vagyok a hétvégével és a két második hellyel" - mondta Kovács Bálint.