Auguszta napja van. | 2024.03.29

Embercsempészeket vettek őrizetbe Lengyelországban

2020-07-17 13:11:00

Embercsempészettel foglalkozó bűnözői csoport nyolc tagját vették őrizetbe Lengyelországban - közölte az Európai Unió rendőri együttműködési szervezete, az Europol pénteken.

    A hágai székhelyű uniós szervezet tájékoztatása szerint az akció során hét lengyel és egy vietnami állampolgárt állítottak elő. A rendőri intézkedés egy novemberi művelet folytatása volt, amelynek során akkor tíz embercsempészt fogtak el.
    A 2018 júliusa óta aktív bűnözői csoport tagjai legkevesebb 150, nem EU-s állampolgár illegális határátlépését segítette Lengyelországba, majd szervezték meg továbbjutásukat nyugat-európai országokba. A hatóságok szerint a bűnözők többmillió eurót kereshettek a hónapokon át folytatott tevékenység során. A megtalált dokumentumok szerint ugyanis a bevándorlók fejenként hozzávetőlegesen 17 500 eurót (mintegy 6,1 millió forintot) fizettek ezekért a szolgáltatásokért.
    A migránsokat legtöbb esetben áruszállító kisteherautók rakterébe, több bevándorlót a teherautók átalakított hűtő- vagy fűtőberendezések belsejébe rejtve csempészték át a határokon - közölték.