Emma napja van. | 2024.04.19

A baloldal a bérnövekedést sem támogatta

2020-07-09 12:05:00

A 2021-es költségvetésről szóló szavazás megmutatta, hogy a baloldal nem csak a járvány elleni védekezést és a magyar gazdaság védelmét, de még a bérnövekedést sem támogatta - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

    Schanda Tamás hozzátette, a jövő évi költségvetés ugyanis jelentős béralapot, a járvány gazdasági hatása miatt elengedhetetlenné vált bértámogatásokhoz tartozó pénzügyi keretet, a bérek emeléséhez adócsökkentést, és a közfoglalkoztatáshoz szükséges fedezetet biztosít. A baloldal azonban mindezekre nemet mondott - jelentette ki az államtitkár.
    Ugyanakkor megjegyezte, "szerencsére nélkülük is támogatta a parlament ezeket az intézkedéseket, amelyek segítségével folytatható a 2010 óta jellemző béremelkedés".
    Schanda Tamás kiemelte, a kormány azért dolgozik, hogy a magyar emberek egyre többet keressenek, egyre jobban megérje dolgozni és egyre több pénz maradjon a magyar családoknál. Az eredmények közül példaként említette, hogy 2010 óta a bruttó és a nettó átlagkereset is nagyjából a duplájára nőtt, több mint kétszeresére emelkedett a minimálbér és a szakmunkás bérminimum, a reálkeresetek emelkedése pedig hét éve töretlen.