Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: elképesztő, hogy a baloldal beszél az idősotthonok védelméről

2020-07-06 18:15:00

"Elképesztő, hogy a baloldal beszél az idősotthonok védelméről" - tartalmazza a Fidesz közleménye, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez, Korózs Lajos szocialista politikus nyilatkozatára reagálva.

    A MSZP-s képviselő előzőleg arról beszélt: arra kérik a kormányt, tegye biztonságossá a bentlakásos idősotthonokat; a járvány alatt ugyanis "a kormányzati propaganda elriasztotta" az időseket, sokan akkor sem mernek beköltözni, ha ők következnének a várólistán.
    A Fidesz a közleményben azt írta, a járvány idején a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon számított a legnagyobb járványgócpontnak, több százan betegedtek meg, és sajnos közülük sok idős ember vesztette életét. Végül a katonaság fertőtlenített, a kormány pedig védőfelszerelést biztosított, Karácsony Gergelyék ellenben képtelenek voltak intézkedni, még az orvosi ellátást sem voltak képesek biztosítani az intézményben - tették hozzá, megjegyezve: a hatóságok többször figyelmeztették, sőt meg is büntették az intézményt.
    A járvány elleni védekezésben mindenkinek együtt kell működnie, sok más önkormányzat meg tudta hozni a megfelelő intézkedéseket, azonban "a Fővárosi Önkormányzat a Facebookon szerencsétlenkedett" - írták, hozzáfűzve: a baloldali vezetésű főváros inkább vállalja a fenntartói felelősséget a Pesti úti idősotthon ügyében, mielőtt vádaskodik.