Gedeon napja van. | 2024.03.28

Lezárta a francia rendőrség a párizsi La Défense negyedet egy lakossági bejelentés miatt

2020-06-30 17:53:00

 

 

 

Lezárta kedd délelőtt a francia rendőrség Európa legnagyobb üzleti negyedét, a La Défense-ot Párizs közelében, miután arról kapott hívást, hogy egy fegyveres férfit láttak a környéken. A nagyszabású rendőri akció során semmi gyanúsat nem találtak, így a negyedet kora délután megnyitották.

 

    A helyi prefektúra tájékoztatása szerint egy férfi délelőtt fél 10-kor egy hotelből hívta fel a rendőrség központi számát, és azt közölte, hogy egy fegyveres férfit látott a La Défense negyedben a Les Quatre Temps bevásárlóközpontnál. 
    A rendőrség azonnal ellenőrizte a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyeken a megjelölt helyen és időben egy hátizsákos férfi látszik, de a rendőrség szerint fegyver nem vehető ki a képen. A rendőrség ezek után nagy erőkkel vonult ki a helyszín ellenőrzésére.
    A Twitteren a prefektúra azt kérte a negyedben tartózkodóktól, hogy ne mozduljanak el onnan, ahol vannak, és kövessék a hatóságok utasításait. Európa legnagyobb üzleti negyedében hasonlóan a koronavírus-járvány miatti néhány héttel ezelőtti általános karantén időszakához, teljesen megállt az élet, a közterületek néhány perc alatt kiürültek. 
    A rendőrök délelőtt 11-re az egész negyedet lezárták, a bevásárlóközpontból nem engedték ki a vásárlókat, hanem az épületen belül helyezték őket biztonságba, hasonlóan az irodaházakban dolgozók sem hagyhatták el az épületeket. A teljes tömegközlekedés (metró, busz, villamos) leállt a negyedben, illetve az odavezető útvonalakon, a pályaudvart  kiürítették, az embereket biztonságos helyre kísérték.  
    Az ellenőrzési akció kora délután véget ért, a felvételen látható férfi keresése folytatódik, de a hatóságok szerint nincs ok aggodalomra.  
    A Párizzsal nyugati irányban határos Hauts-de-Seine megye négy településén elhelyezkedő La Défense felhőkarcolóiban mintegy 200 ezren dolgoznak.