Auguszta napja van. | 2024.03.29

Menczer: a hazugság-koalíció és lakájmédiája továbbra is támadja a védekezést

2020-06-27 16:05:00

A hazugság-koalíció és lakájmédiája továbbra is támadja a vírus elleni védekezést, amely védekezés kizárólag a magyar emberek és a kormány összefogásának köszönhetően volt sikeres - hangsúlyozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombat délután a Facebook-oldalán.

    Menczer Tamás ezt "HVG- és 444-cikkekre" reagálva írta, megjegyezve, "ezek a drága fiúk csak nem tudnak kibújni a bőrükből", támadják a vírus elleni védekezést, most épp a lélegeztetőgépek beszerzését.     
    "Sőt, a hazugsággyáros, kamuvideós MSZP elöljárója, Harangozó Tamás vizsgálatot akar. Hiába, a baloldali történelmi örökség Harangozótól Karácsonyig megvan mindenkinél. Teljesítmény nulla, de vizsgálódni, azt szeretnének" - fogalmazott.
    Az államtitkár a bejegyzésében hat állítást cáfolt. Elsőként azt írta, hazugság, hogy túlárazva vették volna a lélegeztetőgépeket. Rámutatott, épp egy világjárvány tombolt, mindenki ezeket a gépeket kereste, ilyenkor az ár felszökik. Pont ott és annyiért vették, ahol és amennyiért mindenki más - szögezte le.
    Azt is hazugságnak nevezte, hogy sok lett volna a 10 ezer lélegeztetőgép. Ugyanis három hónappal ezelőtt senki sem tudta megmondani, hogy mostanra 20, vagy 8000-10 000 lélegeztetett lesz Magyarországon.
    Arra a felvetésre, hogy nem kellett volna több mint 16 ezret rendelni, azt írta: "mi láttuk, milyen a kínai piac, ti pedig nem".
    Arra reagálva, hogy nem kell ennyi, ha van hazai gyártás is, az államtitkár megjegyezte: a hazai gyártást menet közben tudták elindítani, és a jövőre nézve jelent stratégiai erősítést.
    Menczer Tamás kiemelte továbbá, majd kiderül, hogy el tudják-e adni a felesleget. Lehet, hogy ősszel nagyobb lesz a kereslet, mint tavasszal volt. "Ezt sem tudja senki" - jegyezte meg, hozzátéve: "inkább álljon valamennyi a raktárban, mint hogy legyen egy ember, akinek nem jut".
    "Hogy mit csinált számos nyugati ország, azt inkább hagyjuk" - írta az államtitkár. Látható, hogy ötletért nem hozzájuk kell menni - szögezte le.
    "Fentieket még a kormánnyal nem feltétlen szimpatizáló Ceglédi Zoltán politológus is elismeri, jár neki a köszönet a józan szóért" - írta a KKM államtitkára.