Auguszta napja van. | 2024.03.29

Futureal: folyamatosan zajlik a Budapest One és az Etele Pláza kivitelezése

2020-06-26 08:00:00

A koronavírus okozta válság ellenére folyamatosan zajlik a Budapest One irodapark és az Etele Pláza kivitelezése, ugyanis a munkavállalók nem tömegesen dolgoznak együtt, így minimalizálható a járvány terjedésének kockázata - közölte a beruházásokért felelős Futureal-csoport az MTI-vel.

    A közlemény szerint az irodapark első, 25 000 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező részét, amelynek beruházási értéke 120 millió euró volt, a társaság 2019 végén adta át a bérlőknek. Most a projekt második, egyben végső ütemét készítik elő, megvalósításával több mint 65 ezer négyzetméternyi bérirodával bővül a fővárosi irodapiac.
    Az Etele Plázáról, Buda legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontjáról megjegyezték, a projekt építési munkálatainak befejezése az év végére várható. Az 55 000 négyzetméter bérbeadható területű Etele Pláza 180 üzlethelyiségében divatüzletek mellett élelmiszer-áruház, éttermek, kávézók, multiplex mozi, fitneszterem, gyermekjátszóház és egyéb szolgáltatások széles köre, valamint közel 1300 parkolóhely várja majd a látogatókat.  
    Közölték, a Futureal-csoport tapasztalatai szerint az építőiparban is érezhetőek a koronavírus-járvány kedvezőtlen gazdasági hatásai, példaként az ellátási láncok szakadozását és a külföldi építőipari munkások hazautazását említették. A Futureal a piaci igényekre reagálva indította el Stay Safe kezdeményezését, így a jövőben az irodaprojektjeikben új egészségvédelmi előírásokat, illetve formabontó technológiai megoldásokat alkalmaznak.
    A Futureal a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. Alapítása óta a Futureal-csoport portfóliója több mint 100, összesen több mint 2 millió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projekttel bővült 3 milliárd euró értékben.