Auguszta napja van. | 2024.03.29

Veres Pál: Minket a város azzal bízott meg, hogy tegyük rendbe és állítsuk fejlődő pályára Miskolcot! (Frissítve)

2020-06-25 22:53:45

"- Minket a város azzal bízott meg, hogy tegyük rendbe és állítsuk fejlődő pályára Miskolcot: ami jól megy azt folytassuk, ami nem ment jól, azt szedjük rendbe, és csináljuk jól - nyilatkozta veres Pál a házi sajtónak egy piár cikkben."

Igaza volt a báb polgármesternek, mert az elmúlt röpke 8 hónap alatt, teljesen átalakították Miskolcot, a 2010 előtti megszokott baloldali szakértelemmel és gazdaságélénkitő intézkedésekkel megszorításokkal.

                      Ma már tényleg nem lehet a városra ráismerni!                 

Miskolc tavaly október 13-a előtt hasonlítani kezdett egy fejlődő európai metropoliszra. A polgári vezetésnek 9 kemény évébe telt kiszabadítani Miskolcot a baloldali "kormányzás" 65 éve tartó halálos öleléséből, és elindítani a fejlődés útján.  

  • Felszámolták a nyomortelepeket, és visszavették az Avas lakótelepet a mindent "összeszaró", "összehuggyozó", a normális életre képtelen "fészekrakóktól".
  • Megszüntették a több évtizede, országos viszonylatban kiemelkedő munkanélküliséget.
  • Gyárakat, üzemeket, nemzetközi beruházókat hoztak a településre.
  • Átformálták több tízmilliárd forintnyi fejlesztéssel Miskolc arculatát.
  • A kasszát pénzzel adták át. 

Aztán jött a fake news kampánnyal, a választókat rendesen megvezető szivárványkoalíció, és Veres szavai szerint,  ami nem volt jó, azt rendbe szedték. A jelek szerint a Velünk a város "Hurrá!Miénk a város" összeborulás nem talált olyat, amit átvehetett volna az előző polgári városvezetéstől, ezért hozzáláttak ráncba szedni Miskolcot.

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, gyorsan szétosztották egymást közt, ami hirtelen kéznél volt. A zöldfülű Rokker Zsóti, és Bartha igazgatói koordinátor elvtárs mohón nyúlt a húsos fazékba, és sikerült egy jó nagy cupákot - négy, öt állást - elhappolni a többiek elől. A rutinosak nem a fazékban akartak a szőrös mancsaikkal kotorászni, hanem magára a fazékra vetettek szemet, de ez egy későbbi történet. 

Miután a város sziv(ásai)ei csillapították kezdeti éhségüket, nekiláttak Miskolcot egy robogó gyorsvonat sebességével fejlődő pályára állítani. Elevenítsük fel Veres Pál és a szivárványkoalíció legjelentősebb gazdasági intézkedéseit, amitől manapság iszonyatos iramban fejlődik a település, ahogy a rájuk szavazó miskolci polgároknak megígérték.

A virágzó Nagy-Miskolc ködös víziójának kergetése közben, eddig 9-10 milliárd forint adósság halmozódott fel, a méregdrága  baloldali "gazdasági tanácsadókkal" körbevett, "Hurrá! Miénk a város"koalíció ténykedése nyomán.

1./ Sokan dolgoztak a városnak, ezért sokakat kirúgtak. A maradék mintegy ezer városi alkalmazott béréből egy jó nagy adagot lefaragtak.

2./ A fogyatékkal élő dolgozóktól "csak" a cafetériát vonták meg.

3./ A baloldali gazdaságfejlesztési csodafegyver, a megszorítás következő áldozata a helyi tömegközlekedés lett. A "Miskolcot fejlődési pályára állítjuk" program szerint, a megjavított tömegközlekedésben ritkábban járnak a villamosok és a buszok. Ennek egyik hatásaként a gyaloglásban lefogyó miskolci polgároknak, a jövőbeni újabb megszorítások miatt, könnyebb lesz a nadrágszíjat néhány lyukkal beljebb kell húzni.

4./ Bármikor elviheti a villámárvíz Bükkszentlászlót. Ha viszi, hagy vigye! Eggyel kevesebb gond, és a jövőben nem kell rákölteni. (Az elnyert vis maior önrésze nem szerepel a város költségvetésében.)

5./ A Diósgyőri Vár is vár a továbbépítésre. Igaz elúszott másfél milliárd forintnyi fejlesztési forrás a baloldali szakértelem miatt, de nincs semmi gond. Ha 900 évet tudott várni, akkor meg se kottyan az a pár év, amíg újra polgári vezetése lesz Miskolcnak, és épül tovább. Ha kevesebb turista látogat el a történelmi falak közé, és kevesebb az ebből befolyó bevétel, az se gond. Előveszik a baloldali csodafegyvert, megszorítanak egy kicsit, a nadrágszíj egy lyukkal beljebb megy, és máris pozitív az egyenleg.

6./ Amit Vereséknek nagyon meg kellett javítani, az a városi vagyon villámgyors eltüntetése. Ebben mindig kiválóak voltak az elvtársak. A polgári vezetés nagyon rosszul csinálta, mert az eladás helyett, inkább gyarapította a miskolciak közös vagyonát. Nos ezt a hiányosságot, kitűnő módon megjavították.

Eddig eladásra kínálták:

  • a 20 emeletes toronyházat, 
  • a központi lánykoleszt, 
  • a balatonmáriafürdői gyermektábor is hamarosan erre a sorsra juthat.

7./ Az adósságcsapdát egy gigahitellel próbálják megszüntetni. Emlékszünk Gyurcsány - Bajnai módszerére? Hitel, hitel hátán, aztán újabb hitel a kamatok, kamatainak a kifizetésére. Hipp-hopp és Miskolc máris a "további befektetőké". Minden elúszhat, de az óriási adósságot a városlakók ükunokái is fizethetik.

8./ Az illegális szemétlerakókkal sem kell foglalkozni, mert az esős idő hatására, a gyorsan növő gaz jótékonyan elrejti a köztéren szabálytalanul lerakott hulladékokat. Nincs pénz a felszámolásukra, de van egy profi, országos hírnévre szert tett szemételhelyezési szakértőjük.

"- Egy család is pontosan megtervezi a bevételeit és a kiadásait, otthon is sző mindenki terveket, kicsiket, nagyokat, hogy hol szeretne tartani 10 év múlva, mit szeretne lakással, házzal, autóval, a gyerekek oktatásával. Miskolc egy kicsit nagyobb család" - mondta Veres Pál egy korábbi riportban.

Egy normális családban, ha össze kell húzni a nadrágszíjat, akkor nem a nagymama tolószékét, a gyerek játékát adják el, és nem a jövőjüket élik fel, hanem leépítik a nélkülözhető, felesleges kiadásokat. A miskolci nagycsaládban pedig számos ilyen felesleges kiadás van. A családban a spórolást a felnőttek magukon, és nem a kiszolgáltatott családtagokon kezdik.

(Címlapfotó: Veres Pál miskolci polgármester.)