Tivadar napja van. | 2024.04.20

Végrehajtandó fegyházbüntetést kért az ügyészség azokra, akik egy Fejér megyei fesztiválon drogot árultak

2020-06-23 14:40:00

Végrehajtandó fegyházbüntetést kért a Fejér Megyei Főügyészség egy tavaly júliusi, Fejér megyei fesztiválon drogot áruló három férfinak - közölte a főügyészség kedden az MTI-vel.

    Közleményükben azt írták, hogy minősített kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtottak be vádiratot a három gyanusítottal szemben, akik a fesztiválon jelentős mennyiségű kábítószert tartottak maguknál azért, hogy azt értékesítsék.
    A nyomozás adatai szerint a vádlottak egyike a kábítószert a rendezvény megnyitását megelőzően a fesztivál területére szállította, így elkerülték a beléptetés során elvégzett ellenőrzést. A rendezvényen két férfi az előre, részben kiporciózott kábítószert magához vette és a sátraknál megvételre kínálta. A helyszínen szolgálatot teljesítő rendőrök felfigyeltek rájuk, igazoltatták őket, a kábítószert lefoglalták.
    Az ügyészség vádiratában indítványozta a vádlottak letartóztatásának az elsőfokú ügydöntő határozat kihirdetéséig való fenntartását, valamint a lefoglalt kábítószer elkobzását.