Emma napja van. | 2024.04.19

Megkezdte munkáját a Déryné Társulat

2020-06-22 16:40:00

Megkezdte munkáját a Déryné Program keretében alapított Déryné Társulat - hangzott el a programról tartott hétfői budapesti sajtótájékoztatón.

    A 14 fős társulat, amely az idén nyárra tervezi első két bemutatóját, évadonként 4-5 előadás létrehozását és a program keretében folyó tájoltatását valósítja meg. A próbák egy hete zajlanak, a társulat első bemutatója Herczeg Ferenc Déryné Ifjasszony című műve, a második a János vitéz lesz.
    Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: a Déryné Program elindítását másfél évtizedes előkészítő munka előzte meg. A program négy lábon áll: az első azon előadások sokasága, amelyeket felkínálnak a befogadóhelyeknek, a második új produkciók létrejöttének segítése, amelyek később az előadások címlistáját gazdagítják, a harmadik a Déryné Társulat, a negyedik pedig a kaposvári diákok vizsgaelőadásainak tájoltatása szerte az országban.
    A Nemzeti Színház szervezésében megvalósuló Déryné Program a színielőadásokkal rosszul ellátott kistelepülésekre juttat el színvonalas produkciókat. A hétfői eseményen közzétették az Országjárás alprogram választható előadásainak listáját és a Barangoló alprogramban létrejövő támogatott produkciók címeit is.