Auguszta napja van. | 2024.03.29

Balesetveszélyes játszótéri játékok Miskolcon

2020-06-21 17:58:56

Korábban már hírt adtunk arról, hogy Bartha György önkormányzati képviselő, igazgatói koordinátor 17. számú önkormányzati választókerületében, a Gagarin utca, Iván utca, Könyves Kálmán utca és a Szinva-patak által határolt lakótelepi házak között, félévszázados, balesetveszélyes közterületi mászókák, libikókák, hinták és egyéb rozsdás játszóteri eszközök találhatók, amelyek akár életveszélyt is jelenthetnek a használókra. 

Az ittlakók elmondták, hogy már számtalanszor szóltak a terület önkormányzati képviselőjének - legutóbb a közösségi oldalon is jelezték - a több évtizedes problémát. A rozsdás láncon lógó, ülőke nélküli hinták, libikókák, mászókák bármikor összeroskadhatnak az eszközöket használó gyerekek alatt, és akár végzetes baleset is történhetne. 

Bartha György hosszú ideje a 17-es önkormányzati vk. képviselője, de úgy látszik kevés ideje volt a választók érdekeinek a képviseletére. Most érthető, hogy a MiskolcHolding Zrt. kulcsfontosságú, nélkülözhetetlen munkatársaként az igazgató koordinálása, a heti szintű fantasztikus leleplezések bejelentése, szinte minden idejét és erejét felemészti, de az elmúlt ciklusokban lett volna elég idő az áldatlan állapot megszüntetésére. Ezek az eszközök már 2010 előtt is ilyen rozsdásak lehettek. Nem lenne szerencsés megvárni az első balesetet.

Kérdéseinket elküldtük Bartha Györgynek, és a miskolci jegyzőnek. Amint a válasz megérkezik, frissítjük írásunkat.