Gedeon napja van. | 2024.03.28

Szijjártó: a munkahelyek megvédéséhez beruházásokra van szükség

2020-06-15 13:40:00

A munkahelyek megvédéséhez és új álláshelyek létrehozásához beruházásokra van szükség - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, a versenyképességi program támogató okiratainak átadásán.

    Szijjártó Péter közölte, hogy Magyarország lezárta a koronavírus-járvány elleni védekezés első, az egészségügyre koncentráló szakaszát. Sikeresen megakadályozták, hogy tömegessé váljanak a fertőzések, így a második szakaszban az egészségügyi mellett gazdasági feladatok is jönnek - tette hozzá, majd kiemelte, hogy meg kell védeni az emberek munkahelyeit.
    A tárcavezető leszögezte: ez azoknak a vállalatoknak támogatásával lehetséges, amelyek hajlandók a rendkívül nehéz körülmények között is beruházásokat létrehozni.
    A versenyképesség-növelő támogatási program keretében 806 vállalat kap támogatást, a cégek 377 milliárd forintnyi beruházás végrehajtását vállalták, a kormány ehhez 169 milliárd forinttal járul hozzá - közölte.
    Hétfőn újabb három cég vehetett át támogató okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A Modine Hungária Gépjárműtechnikai Kft. 574 millió forintos beruházásához 287 milliós támogatást biztosít a kormány. A Motor-Classic Zrt. 572 millió forintos beruházásához 286 millió forint állami támogatást nyert el. A Pata József Gépipari Kft. beruházásának volumene 215 millió forint, amelyhez a magyar állam 107 millió forinttal járul hozzá.