Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kétszázezer embernek segítettek a bértámogatási programokkal

2020-06-12 14:20:00

Célba ért a kormányzati támogatás: már mintegy kétszázezer embernek segítettek a munkahelyvédelmi és a munkahelyteremtő bértámogatásokkal - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára pénteken Hajdúszoboszlón, mielőtt támogatási okiratot adott át a Hungarospa Zrt.-nek.

    Bodó Sándor elmondta: a csökkentett munkaidőben foglalkoztatottaknak segítő munkahelyvédelmi támogatást eddig 13 ezer cég igényelte 160 ezer munkavállalónak, eddig ezen a címen 26,5 milliárd forintot fizettek ki.
    A program rendkívül népszerű, csupán csütörtökön több mint 2600 dolgozóra nyújtottak be támogatási igényt a vállalkozások - fűzte hozzá.
    Bodó Sándor beszámolt arról is, hogy a kutatás-fejlesztés területén dolgozók támogatására ezer cég 16 ezer dolgozóra 11,7 milliárd forint támogatást kapott.
    A néhány napja indult munkahelyteremtő támogatásra péntekig több mint hétezer kérelem érkezett, 11 ezer dolgozóra több mint 12,6 milliárd forint támogatási igénnyel - sorolta az államtitkár.
    A kormány bértámogatási programjaira a legtöbben Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyékből pályáztak - jelezte Bodó Sándor hozzátéve, hogy Hajdú-Biharban 600 vállalkozás 6700 munkavállalóra, Hajdúszoboszlón 31 cég 610 dolgozóra nyújtott be támogatási igényt.
    Bodó Sándor bejelentette: a kormány 274 munkavállaló megtartására 40,5 millió forint vissza nem térítendő bértámogatást nyújt a Hungarospa Zrt.-nek.
    A államtitkár, miután átnyújtotta a támogatási okiratot Kircsi Lajos vezérigazgatónak, reményét fejezte ki, hogy a támogatás is hozzájárul a turisztikai szezon biztonságos indulásához Hajdúszoboszlón.