Dóra napja van. | 2023.02.06

Kevés ideje van körzetével foglalkozni a MiskolcHolding igazgatói koordinátorának, Bartha György elvtársnak (Frissítve)

2020-06-08 22:09:57

Óriási felháborodást keltett a borsodi megyeszékhelyen a Velünk a város Miénk a város önkormányzati képviselőjének, kb. öt állásból, havi egymillió forint körüli összeget szakító Bartha Györgynek, a MiskolcHoldingnál elvtársi alapon kreált állása.

A jól hangzó, és valószínűleg jól megfizetett „igazgatói koordinátor” megbízatásra - Miskolc 10 milliárdos hiányának folyamatos halmozódása, a drasztikus leépítések, a bércsökkentések, a dolgozói juttatások megvonásának közepette – annyira van szükség, mint leprajárvány idején tífuszra a nyomortelepen.

Tegyük félre a gonoszkodást és feltételezzük, hogy Bartha elvtársat méltatlanul éri rosszindulatú kritika azért, mert egy kicsit többet akar a közösből, mint ami etikus lenne. Az „Övék a város” frakció két legügyesebb tagjáról, Rokker Zsótiról és Bartha Györgyről kiderült, hogy képesek féltucat (5 - 6) állás egyidejű betöltésére, persze egy jó nagy kalap pénzért. 

Nem mindenki elégedett a 17-es önkormányzati választókerületben a mindent is tudó, mindenhez is értő igazgatói koordinátor elvtárs érdekvédő tevékenységével. A facebookon Bartha szemére vettették, hogy egyáltalán nem foglalkozik a körzet fejlesztésével, és ezt írták a magabiztosan mosolygó képe alá:

„Én biztos nem vigyorognék, mert azt gondolom nincs min. Bár tudnék mosolyogni Bartha György, ha az Árvíz utcai bérházak háta mögött a zárt játszótéren le lenne vágva a fű, s az ezeréves játékok ki lennènek cserélve. Ebből a summás juttatásból csak telne rá! Ja, és a Református templom előtt a járda. Eddig mindig azt szajkózta azért, nem tudja megcsináltatni, mert a volt városvezetés elkaszálja. Na most itt a lehetőség!”  

A mai napon ellátogattunk Miskolc 17-es önkormányzati választókerületébe, hogy saját szemünkkel győződjünk meg a leírtakról. Azt gondoltuk, hogy Miskolc egyik legbefolyásosabb emberének körzete, a város legfejlettebb része. Óriásit csalódtunk, és dacból megfogadtuk, hogy többet ide sem jövünk, mert a látottak alapján, önszántunkból nem megyünk át még egy ilyen traumán. Ugyanis arra számítottunk, hogy XXI. századi hightech környezetet találunk majd a 17-es körzetben, a Lenin Kohászati Művek szomszédságában.

Tévedtünk! Egy orwelli időutazáson vettünk részt. Lelakott házak, mindenütt rozsdás játszóeszközök, összetört lámpák, padok, ülőke nélküli hinták. Míg készítettük a fotókat, minden pillanatban attól rettegtünk, hogy valamelyik kapualjból előugrik egy micisapkás házmesternő, és recsegő hangon kérdőre von bennünket, hogy mit csinálunk itt!

Ebben a környezetetben, ahonnan Bartha elvtársat delegálták, a kisnyugdíjból élő többség elfogadja, és nem teszi szóvá a havi egymillió forint közeli összeget, aminek nagy részét elvtársi alapon kapja a képviselő. Akik megválasztották, nem róják fel neki a 17-es körzet elmaradottságát. Ez megmagyarázza, hogy Miskolc egyes részei miért nem fejlődnek.

Azon tűnődtünk, hogy miért ilyen elhanyagolt Miskolc ezen része? Lehet, hogy Bartha György a nap 24 órájában koordinálja a MiskolcHolding igazgatóját, és nem marad ideje körzete (50 éves) gondjainak koordinálására? Remélhetőleg a Holdingnál több szakértelemmel végzi a munkáját, és 4 év múlva nem a 17-es körzethez hasonló állapotú céget adnak át.

Ha pedig a professzionális igazgatói koordináláson felül marad elég ideje, akkor valószínűleg a borsodi komcsi vezetők elvét vallja: nem kell itt semmit tenni, úgyis jönnek a szavazatok! S milyen igaza van! Persze az más kérdés, hogy a borsodi elmaradottság egyik oka ebben is keresendő, és ezért tudják a barthafélék a diktatúrában szocializálódott idős korúakat rábírni, hogy ne a saját szemükkel lássák a világot.

Nem tudjuk mit csinál az "igazgatói koordinátor", de biztos sok pénzt fizetnek neki. Az is nyilvánvaló, hogy ennek a különleges posztnak a betöltéséhez, csak nagyon kiváló, nagyon képzett, mindent is tudó, és mindenhez is értő, különleges gazdasági vénával megáldott szocialista embertípus alkalmas, akit a választások után, pénzt és fáradtságot nem kímélve, éjt-nappallá téve, röpke 2 és fél hónap alatt megtaláltak.

Emberfeletti teljesítmény lehetett a 150 ezer miskolci közül arra az egy emberre véletlenül rábukkanni, aki  megfelelt a szigorú szakmai elvárásoknak. A jelek szerint Bartha elvtárs volt a MiskolcHolding számára kétségbeesetten keresett, nélkülözhetetlen munkaerő e széles miskolci tájon.Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
12:21
- Agrárminisztérium: szigorú minőségi és élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzés az Ukrajnából érkező gabonák esetében
11:42
- Klinikai vizsgálat igazolta a fluvoxamin terápia eredményességét a COVID-19 gyógyításában
11:21
- Nem téma otthon a gyerekek online élete, pedig beszélni kellene róla – február 7-én tartják a Biztonságos Internet Napját
10:55
- Pénzmosással és költségvetési csalással gyanúsítanak egy hajdúszoboszlói wellnes szállódatulajdonost
10:30
- Tíz tartományban legkevesebb 284 halottjuk van a törökországi földrengéseknek
09:51
- Áprilisban ismét világsztárok a Budapest Ritmón
09:31
- KSH: 3,9 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma decemberben
09:16
- Írországban fogták el egy emberkereskedő banda negyedik tagját
08:48
- Miskolc baloldali polgármestere 2024-ben újrázna, amihez a miskolciaknak is lesz egy-két szavuk!
08:22
- Két ország rendőrei üldözték a bűnözőket az M3-as autópályán
MTI hírfelhasználó