Auguszta napja van. | 2024.03.29

Miskolcon a fogyatékkal élő munkavállalóktól elveszik a pénzt, a városházának meg két 15 milliós autót vásárolnak, mert megszorítás van!

2020-06-06 22:24:28

Tovább folytatódik Miskolcon a Velünk a város Miénk a város frakció körüli botránysorozat. A Jobbik és a kommunisták alkotta koalíció a hatalomra kerülésük után, azonnal embertelen megszorításokat vezetett be a városi cégeknél. Megközelítőleg ezer munkavállaló bérét csökkentettek, dolgozói juttatásokat vontak meg, és tömeges elbocsátásokra is sor került.

A legnagyobb aljasságot az önkormányzati tulajdonú Miprodukt Kft.-nél követték el, amikor a miniálbérért alázatosan gürcölő mozgássérült, csökkent munkaképességű, fogyatékkal élő 150 munkavállalótól, könyörtelenül elvettek havi 22 ezer forint cafetériát.

150 dolgozó x 22.000Ft x 12 hónappal= 39 600 000 Ft/év

Ez a 22 ezer forint sokuknak az életet jelentette. A városi cégek alkalmazottainak drasztikus bércsökkentését, és a tömeges elbocsátásokat, a Velünk a város Miénk a város frakció takarékoskodással, a működőképesség fenntartásával indokolta.

Az előszeretettel használt "baloldali gazdasági varázsszer", a megszorítások bevezetése elkerülhető lett volna, ha a dilettáns "balodali szakértelem", röpke hét hónap alatt nem vezeti Miskolcot  csődközelbe.

Elfogadható lenne ez a magyarázat, ha az elvtársak nem a fokozottan kiszolgáltatott helyzetben lévő, fogyatékkal élő dolgozók, vagy a város más cégeinél alkalmazásban lévők megélhetési juttatásain kezdenék a spórolást, hanem saját maguk mesés jövedelmeit vágnák vissza.

Például Rokker Zsóti nélkülözhetetlen szóvivő és még sok minden más is, Bartha György „a nagyon szociálisan érzékeny, igen kiváló baloldali gazdasági szakértő, zseniális igazgatói koordinátor” elvtárs, a havi egymillás önkormányzati jövedelmük felét – ez évente (2 x 500 000 Ft x 12 hónap) = 12 000 000 Ft-ot jelent - felajánlanák a cafetéria kifizetésére. Továbbá megvonnák Bernáth Attilától az érdemtelenül kifizetett évi 6 000 000 Ft-ot, visszazavarnának Siófokra, Dunakeszire, Budapestre - a jó ég tudja még hová - néhány ingyenélő kommunista tanácsadót, és máris rendelkezésre állna a 150 keményen dolgozó, fogyatékkal élő dolgozónak a nagyon is megérdemelt havi 22 ezer forint kifizetésére az évi 39 600 000 Ft forrás.

Milyen tragikus leírva ez a megoldás! Néhány harácsoló, érdemmel vagy érdemtelenül, annyit markol a közösből, amennyiből 150 alacsony keresetű, nehéz helyzetben lévő, fogyatékkal élő embertársunk életét egy nagyon kicsit megkönnyítené!

Azzal mindenki egyetérthet, hogy az egyik legnagyobb aljasság, kiszolgáltatott embertársaink kihasználása. A kommunistákra nagyon is jellemző a nehezen élő rétegek "érdekében" acsarkodni a hatalom megszerzéséig, aztán gyorsan elfejtik hazug ígéreteiket, és filléres segéllyel akarják a problémát megoldani.

Veres Pál jóságos igazgató úrból lett polgármester hivatalába visszakerült régi elvtársakra sem nagyon jellemző a takarékoskodás. Legalább a látszat kedvéért sorsközösséget vállalhatnának azokkal a társadalmi rétegekkel, akiknek fogadatlan prókátorai voltak a választások megnyerésig. Az már csak hab a tortán, hogy komplett hülyének nézik őket, és azt gondolják, bármit elhisznek. A borsodi kommunista vezetők gyakran hangoztatják, nem kell semmit tenni, úgyis jönnek a szavazatok.

Az emberi tragédiákkal tarkított, példátlan miskolci megszorítások alatt, a Polgármesteri Hivatal két új elektromos autót szerzett be, amelynek a darabonkénti ára 12,3 milliónál kezdődik, és a felszereltség függvényében akár a csillagos égig is érhet.

A csodaautók vásárlásának útjában volt a régi jegyző által használt hivatali autó, amely még kiszolgálhatott volna néhány évet. Az elvtársak elkezdtek terjeszteni a korábbi jegyző autóhasználati szokásairól egy baloldali raffinériával és csavarokkal átszőtt történetet, amellyel valójában a 30 millió forintba kerülő két új autó vásárlását akarták elrejteni az embertelen megszorítások idején.

Kapcsolódó írásainkat a címre kattintva olvashat el:

Bartha elvtárs! Hova lesz a Miprodukt Kft. 150 csökkent munkaképességű, minimálbért kereső dolgozóitól elvett havi 22 ezer forint?

- Az Isten rogyassza rájuk az eget! Ezerszer megbántam, hogy rájuk szavaztam! – Életkép a miskolci Búzatéri piacról

- Jakabnak mielőbb ki kell verni Veresből a havi egymillió forintos miskolci alpolgármesteri posztot

- Jakab Péter régi barátjának szerez állást Miskolcon – a Jobbik nagyobb részt követel a miskolci baloldali osztogatásból

- Hiába írna neki (Veres Pálnak), semmire nem válaszol! – rázós ügyekben hallgat Miskolc „szíve”

- A kommunisták már sokadjára csapták be a miskolciakat!

A helyi és import elvtársaknak extra jövedelem, a miskolciaknak leépítés, bércsökkentés, megszorítás jár!