Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2020-05-28 16:15:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------

    Anticiklon alakítja Nyugat-Európa időjárását, hatására arrafelé többnyire napos az idő, csapadék is csak kevés helyen fordul elő. Frontzóna húzódik Finnország, a Balti államok és Lengyelország felett, ezeken a tájakon felhősebb az ég, elszórtan esik az eső. Eközben Közép- és Délkelet-Európa időjárását magassági hidegörvények alakítják, a labilis légtömegben záporok, zivatarok alakulnak ki néhol viharos szél és jégeső kíséretében.
    A Kárpát-medence időjárását is a már említett hidegörvények alakítják, emiatt péntek estig több helyen fordulhat elő zápor, zivatar.

    Várható időjárás péntek estig:
    ------------------------------

    A több-kevesebb napsütés mellett csütörtökön és pénteken is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Csütörtökön szórványosan, pénteken több helyen valószínű zápor, zivatar, éjszakára jelentősen csökken a csapadékhajlam. A nyugati megyék fölé csütörtökön és éjszaka zártabb felhőtakaró húzódhat, arrafelé eső is előfordulhat. Az északi, északnyugati szél napközben többfelé megerősödik, de zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de az északi völgyekben kissé hidegebb is lehet.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 17 és 23 fok között valószínű.