Auguszta napja van. | 2024.03.29

ITM: új modellben működhet tovább a Színház- és Filmművészeti Egyetem

2020-05-27 09:01:00

Új modellben működhet tovább a Színház- és Filmművészeti Egyetem - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-vel.

    Azt írták, hogy benyújtották az Országgyűlésnek a felsőoktatási intézmény modellváltását szabályozó törvénytervezetet. Az átalakítás a magyar kultúra fejlődését is biztosítja - tették hozzá.
    A Színház- és Filmművészeti Egyetem működési modellje az elmúlt három évtizedben a hallgatói létszám folyamatos növekedése ellenére sem változott. Az intézmény társadalmi-gazdasági környezete és a felsőoktatás ágazati irányítása olyan kihívásokat támaszt, amelyeket csak egy korszerűbb működési modellben lehet legyőzni. Az átszervezéssel az egyetem képessé válhat arra, hogy feladatellátása megfeleljen a minőségi elvárásoknak - írta az ITM.
    A törvénytervezet célja, hogy még tovább erősödjön az egyetem hazai és nemzetközi szinten elismert tudásközpontként betöltött szerepe, és a jövőben olyan, együttműködésekre képes intézményként működjön, amely a magyar kultúra fejlődését is biztosítja - olvasható a közleményben.