Auguszta napja van. | 2024.03.29

Emmi: biztos kézbe kerülhet a Karinthy Színház

2020-05-16 17:50:00

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 300 millió forintos támogatást biztosít a Karinthy Színházat üzemeltető nonprofit kft. megvásárlásához - tájékoztatta a szaktárca az MTI-t szombaton.

    Az Emmi közleményében emlékeztet arra, hogy Karinthy Márton, a színház alapító-tulajdonosa tavaly november 6-i elhunyta óta a színház működési nehézségekkel küzd. A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) késznek bizonyult a színház átvételével megteremteni a teátrum biztos fennmaradási körülményeit. Az Emmi és az MTT közös célja a színház kulturális örökségének megtartása, a Karinthy Márton vezetésével megteremtett művészi értékek továbbvitele.
    A szerződés részleteiről a két félnek, a jelenlegi üzemeltető nonprofit kft.-nek és a Teátrumi Társaságnak kell megegyeznie. A színház további működtetésében a Karinthy Márton által kialakított magánszínházi modellt tartjuk kívánatosnak - jelezte közleményében a minisztérium.
    A jelenlegi támogatást a színház biztos szakmai kézbe helyezése érdekében nyújtja az Emmi, az évtizedes művészi értékek továbbvitelét szem előtt tartva.
    A 300 millió forintos támogatási összeg a vételár és az átadás-átvétel költségeit fedezi, folyósításának feltétele pedig a jelenlegi tulajdonosokkal való megegyezés - szögezik le a közleményben.