Tivadar napja van. | 2024.04.20

Hollik: minden hatodik elhunyt fővárosi fenntartású idősotthonból került ki

2020-05-11 19:11:23

A koronavírus-járványban minden hatodik elhunyt fővárosi fenntartású idősotthonból került ki - hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn a párt Facebook-oldalán közzétett videójában.

    Hollik István elmondta: ezekben az intézményekben 404 fertőzöttből 65-en már életüket vesztették. Ez az arány a Pesti úti idősotthonban még tragikusabb, ott 303 fertőzöttből 42-en vesztették életüket - emelte ki, hozzátéve: ezek a számok mutatják, hogy Karácsony Gergelyék felelőtlensége miatt messze a fővárosi idősotthonokban van a legtöbb fertőzött és elhunyt.
    Ráadásul - mint hozzátette - nemcsak a Pesti úti idősek otthonával kapcsolatban "járt el felelőtlenül" Karácsony Gergely főpolgármester, hiszen tömeges a fertőzés a fővárosi fenntartású vázsonyi, illetve kamaraerdei idősotthonban is. Az adatok egyértelművé teszik, hogy a Pesti úti idősotthon nem egyedi eset - mutatott rá.
    "Budapest vezetése egyszerűen nem készítette fel megfelelően saját idősotthonait a járványra" - fogalmazott a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója, hozzátéve: ezt bizonyítják a hatósági ellenőrzések és a vizsgálatok is.
    "Ez Karácsony Gergely személyes felelőssége is egyben" - szögezte le Hollik István.