Emma napja van. | 2024.04.19

Meghívót jelentene a migránsoknak a bevándorlók letelepedésének felgyorsítása

2020-05-10 08:42:00

Ha a járványhelyzetre hivatkozva Olaszországban felgyorsítanák az illegális bevándorlók letelepedésének folyamatát, az "meghívólevelet" jelentene a migránsoknak - vélekedett Szomráky Béla Olaszország-szakértő az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

A szakértő azt mondta: az olasz mezőgazdaság problémáit így nem lehet megoldani, de részben a helyi maffiaerők, részben a valóban munkaerőre éhes munkáltatók és az Afrikából migránsokat útnak indítók között újfajta szövetség alakulna ki.     

Szomráky Béla szerint a probléma az, hogy a befogadótáborokban levő migránsok, bár menekülnének onnan, de nem a földekre "répát szedni", hanem Németországba, vagy Svédországba. Egy "komoly" megoldásért pedig, amellyel az olaszok is "értelmét látnák a munkának", nagy pénzösszegeket kellene megmozgatni, így az olasz mezőgazdasági termékek ára jelentősen megemelkedne.     

Hangsúlyozta: az olasz kormány mindennapjait folyamatos belső krízis határozza meg. Hol ide kapnak, hol oda, és azt is kiemelte, hogy a dél-olaszországi mezőgazdaság helyzete hosszú távon megoldatlannak látszik.