Auguszta napja van. | 2024.03.29

A rendőrség felszámolt egy bandát, amelyik nőket futtatott Németországban

2020-05-09 09:18:00

Németországban bordélyházat üzemeltető magyar bandát számolt fel a rendőrség - közölte a police.hu szombaton.

    A közlemény szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság üzletszerűen, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntett gyanúja miatt folytat büntetőeljárást hét ember ellen, a 22 és 38 év közötti gyanúsítottak közül öt nyíregyházi, egy tiszavasvári és egy székelyi lakos.
    A gyanúsítottak 2018-tól 2020. május 7-i elfogásukig Németországban üzemeltettek bordélyházat, ahol az általuk kiszervezett, kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar állampolgárságú nők folytattak prostitúciót. A nők keresetének nagyobb részét a bűnszervezet tagjai elvették, abból saját megélhetésüket finanszírozták, esetenként bántalmazták is a nőket.
    A gyanúsítottak a tevékenységüket összehangoltan végezték, a lányok beszervezésével, utaztatásával és foglalkoztatásával, valamint a hirdetések feladásával, a bevételeik és kiadásaik vezetésével összefüggő feladatokat egymás között megosztották, és a prostituáltak által megkeresett pénzből ennek megfelelően, mindannyian részesültek.
    A több mint egy évig tartó nyomozást követően május 7-én mintegy 40 rendőr bevetésével valamennyi gyanúsítottat elfogták a nyíregyházi nyomozók.
     Az egyes helyszíneken majdnem ötmillió forintnyi készpénzt, nagy értékű személygépkocsikat és arany ékszereket foglaltak le.
    A bűnszervezet tagjai a németországi bordélyház üzemeltetését megelőzően, az általuk beszervezett lányokat Svájcban, Ausztriában és Belgiumban kényszerítették prostitúcióra.
    A gyanúsítottakat kihallgatták, N. L. nyíregyházi lakost a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatását.