Gedeon napja van. | 2024.03.28

Több a halálos áldozat Nagy-Britanniában, mint Olaszországban

2020-05-05 20:30:00

A kedden ismertetett legfrissebb adatok szerint Nagy-Britanniában több halálos áldozata van az új típusú koronavírus okozta járványnak, mint Olaszországban. A brit kormány kedd esti tájékoztatóján ugyanakkor elhangzott, hogy a Covid-19 járványhoz köthető nagy-britanniai halálesetek száma is hetek óta folyamatosan csökken.

    Dominic Raab külügyminiszter, aki a szokásos napi sajtótájékoztatót tartotta kedden a Downing Streeten, elmondta: az előző 24 órában 693-an haltak meg a koronavírus-járványban, így a nagy-britanniai halálos áldozatok száma 29 427-re nőtt.
    Olaszországban - ahol hosszú ideig a legmagasabb volt a halálozások száma Európában - keddig 29 315-en haltak meg a koronavírus-járványban.
    Angela McLean, a brit kormány tudományos főtanácsadó-helyettese azonban a grafikonokkal kiegészített keddi tájékoztatón elmondta, hogy a naponta bekövetkező nagy-britanniai halálesetek számának hétnapos mozgó átlagát mutató görbe - amely elsimítja a napi ingadozásokat - április közepe óta folyamatosan lefelé tart.