Tivadar napja van. | 2024.04.20

Az Európai Bizottság online felületet indított a kulturális területen

2020-05-05 19:00:49

Az Európai Bizottság Creatives Unite néven új online felületet hozott létre a kulturális és a kreatív ágazatban dolgozó művészek, előadók és más szereplők számára, hogy megkönnyítse az információmegosztást és a célközönséget érintő aktuális kezdeményezésekkel, intézkedésekkel kapcsolatos tájékozódást a koronavírus-válság idején - közölte az uniós bizottság kedden.

    Marija Gabriel innovációért, kultúráért, oktatásért és kutatásért, valamint ifjúságért felelős biztos azt mondta, a koronavírus okozta járvány pusztító gazdasági következményekkel jár a kulturális és kreatív ágazatra egyaránt. A keddtől hozzáférhető online felület fórumot kínál a szektor számára az ötletek és kezdeményezések megosztására, valamint a krízisre adható közös megoldások létrehozására.
    Az online felület hozzáférést biztosít az ágazat rendelkezésre álló erőforrásainak széles választékához és számos, a kulturális és a kreatív szektor szempontjából fontos hálózat és szervezet honlapjához. Arra is lehetőséget kínál, hogy az érdeklődők a maguk eszközeivel járulhassanak hozzá a közös megoldáskereséshez, ebből a célból másokkal együtt tartalmat hozzanak létre és töltsenek fel a webhelyre.
    A felület működtetését, tartalmának gondozását a Creative FLIP nevű kezdeményezés végrehajtásával megbízott partnerszervezeteket tömörítő konzorcium fogja segíteni, élén a Goethe Intézettel.
    A Creative FLIP - finanszírozás, tanulás, innováció és szabadalmaztatás a kulturális és kreatív vállalkozások számára - projektet az Európai Parlament indította útnak, végrehajtását pedig az Európai Bizottság végzi.