Valter napja van. | 2024.07.16

Mintegy 225 millió forintos fejlesztés zárult a Szigetvári Kórházban

2015-12-30 09:20:49

A korábbi évek jelentős beruházásait folytatva újabb mérföldkőhöz érkezett a Szigetvári Kórház, ahol decemberben mintegy 225 millió forintos fejlesztés zárult - közölte az intézmény az MTI-vel.

    A korábban európai uniós támogatásra is pályázó beruházás legfontosabb eleme a központi sterilizáló teljes felújítása, valamint a kórház három évtizede működő központi villamosellátó-berendezésének üzembiztossá tétele volt - írták.
    A fejlesztés keretében új eszközöket is beszereztek: a sebészeti eljárásokban nélkülözhetetlen laparoszkópok, műtéti műszerek sterilizálására szolgáló gázsterilizátor, valamint új gőzfejlesztők megvásárlása is lehetővé vált, illetve újszülöttek objektív hallásvizsgálatát lehetővé tevő készülékekkel és informatikai eszközökkel is gyarapodtak.
    Megújult az élelmezési részleg tetőszigetelése, a sebészeti, a traumatológiai és a szülészet-nőgyógyászati osztályok új burkolatot és bútorokat kaptak - részletezték.
    A közleményben arról is beszámoltak, hogy a 225 millió forintos fejlesztés "egyes elemei egy sikeres korábbi, de forráselvonás miatt végül csökkentett támogatási összegű Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében megvalósult pályázatából maradtak ki". Azok megvalósítása ugyanakkor kötelező volt a kórház számára, hiszen hiányukban például a központi sterilizáló működése bizonyos jogszabályi feltételeknek sem felelt meg - írták.
    Utóbbi hiányosságok felszámolását a kórház időközben saját erőből vállalta, illetve fejezte be az esztendő végére - olvasható a közleményben.