Frigyes napja van. | 2024.07.18

Visszautasítja a Quantis a CIG Pannónia közleményében szereplő minősítést

2014-12-09 11:18:22

A Quantis Consulting Zrt. szerint a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. előző napi, a két szervezet közötti szerződés felbontásának indoklása alkalmas a Quantis cégcsoport jó hírnevének megsértésére, prudens működésének megkérdőjelezésére, ezért az igazgatóság azt határozottan visszautasítja.

    A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján tette közzé, hogy azonnali hatállyal felmondta a Quantis Consulting Zrt.–vel (korábban: Brokernet Zrt.) fennálló biztosításközvetítésre irányuló megbízási szerződést, továbbá a Quantis Holding Zrt.-vel (korábban: Brokernet Investment Holding Zrt.) kötött együttműködési megállapodást. A lépést azzal indokolták, hogy a társaság elsődleges feladatának tekinti ügyfelei igényeinek messzemenő kiszolgálását, részvényesei számára pedig fundamentális értéknövekedést kíván biztosítani. Ennek jegyében minőségi portfólió építésére törekszik, amely ezeknek az elvárásoknak megfelel. "A társaság úgy ítélte meg, hogy e célok megvalósulása a Quantis által végzett ügyfél-kapcsolattartási és állományápolási tevékenység mellett nem garantálható" - írta a CIG.     A Quantis keddi, az MTI-nek eljuttatott közleményében leszögezi: közvetítő partnerei kiterjedt hálózati háttértudásra, személyes felkészültségre, és innovatív elektronikus háttértámogatásra épülő, magas minőségű, komplex pénzügyi, biztosítási közvetítői szolgáltatást nyújt ügyfeleinek.
    A Quantis Holding igazgatósága emlékeztet: a CIG Pannónia Életbiztosító elindulásában, illetve jelenlegi ügyfélállományának kialakításában és fenntartásában ugyancsak jelentős szerep jutott a Quantis Holding, a Quantis Consulting Zrt., illetve jogelődjeik minőségi közvetítési, termékfejlesztési, ügyfél-kapcsolattartási és állományápolási tevékenységének.