Alajos napja van. | 2024.06.21

Vádat emeltek a balmazújvárosi önkormányzatot érintő vesztegetési ügyben

2015-07-21 11:33:25

Vádat emeltek a Balmazújváros polgármesteri hivatalát érintő ügyben vesztegetés miatt egy vállalkozó és a volt jegyző ellen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

    Nagy Andrea az MTI megkeresésére azt írta: a vádirat lényege szerint a volt jegyző jogtalan előnyért közreműködött abban, hogy a vállalkozó egy ingatlanberuházással kapcsolatban az önkormányzat költségvetéséből 180 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapjon.
    A balmazújvárosi önkormányzat volt jegyzőjével szemben a vád vezető beosztású hivatalos személy által, az előnyért hivatali helyzetével visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette. A vállalkozó ellen hivatali helyzettel visszaélésre irányuló vesztegetés bűntette a vád.
    A Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn emelt vádat ellenük a Debreceni Törvényszéken - tette hozzá a szóvivő.
    A Blikk januárban számolt be arról, hogy vesztegetés gyanúja miatt hallgatták ki Veres Margitot, Balmazújváros független polgármesterét. A lap azt írta: a tavaly októberben polgármesterré választott Veres Margit korábban a város jegyzője volt, és a gyanú szerint abban a minőségében követte el a terhére rótt bűncselekményt, amely a városi sportcsarnok 2013-ban befejezett felépítéséhez kötődik.
    A lap szerint a város 180 millió forintos rendkívüli támogatással segítette a beruházást, amelyet egy helyi vállalkozó irányított. Úgy tudták, a vállalkozó az ügy másik gyanúsítottja, a gyanú szerint ugyanis a férfi meg nem engedett módon honorálta a település támogatását.