Erik napja van. | 2024.05.18

Megtalálták a Mura folyóba fulladt magyar fiatal holttestét

2015-07-16 18:17:35

 Megtalálták a Mura folyóba fulladt magyar fiatal holttestét - közölte a stájerországi rendőrség csütörtökön.

    A 15 éves fiút még szombaton késő délután ragadta el a folyó a stájerországi Feldkirchen bei Graz településnél. Csaknem egy napon át kutattak utána, a sikertelen keresését vasárnap délután beszüntették a hatóságok.
    A fiú holttestét hatszáz méterre találták meg attól a helytől, ahol eltűnt a vízben. Az idegenkezűséget kizárták, az orvosi jelentés szerint a fiatal belefulladt a folyóba.
    A szerencsétlenül járt fiú a lánytestvérét látogatta meg Grazban. Egy Mura menti biciklitúrán vett részt hozzátartozóival, és útközben hűsölni akart a folyó vizében. A fiatalt, aki nem tudott úszni, egy áramlat elsodorta. Egy szemtanú még látta őt néhány méterre a parttól, amint a kezével kalimpált. A fiú lánytestvérének párja ruhástól rögtön a vízbe ugrott, azonban már nem tudta őt kimenteni. A környező településekről, Feldkirchenből, Thondorfból, Kalsdorfból, Gössendorfból és Mellachból a keresésére kivezényeltek tűzoltókat, csaknem hatvanan öt csónakkal kutattak az eltűnt után. A keresésbe búvárok és egy helikopter is bekapcsolódott. A kutatást az erős áramlatok és a zavaros víz is nehezítette.
    A Mura mélysége ezen a szakaszon kettő és öt méter között van, néhol azonban a nyolc métert is elérheti.