Alajos napja van. | 2024.06.21

A nyúl után „lenyúlta” a tyúkot is

2015-06-22 12:35:53
A rendőrök ismét elfogták azt a körömi fiatalkorú fiút, aki legutóbb egy helyi portáról nyulat, most pedig tyúkot lopott.

Mint korábban közöltük a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság helyi körzeti megbízottja 2015. június 15-én Körömben 18 óra 30 perckor ellenőrzés alá vont egy általa más ügyekből már ismert helyi fiatalt, aki egy „mozgó zsákot” cipelt a vállán. A tarisznya egy házi nyulat rejtett, a fiatalkorú fiú pedig a rendőr kérdéseire zavartan és idegesen reagált.

A további adatgyűjtés eredményeként a körzeti megbízott megállapította, hogy az állatot nem sokkal az intézkedés megkezdése előtt tulajdonították el egy helyi portáról.

 

A szabadlábon védekező fiatalkorút a rendőrök 2015. június 18-án 12 óra 40 perckor fogták el újból, mivel megalapozottá vált a gyanú, hogy a terhelt nem sokkal előtte egy másik körömi ingatlanról tyúkot, illetve fémet lopott.

 

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra előállított 16 éves körömi fiú gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett, amit követően a hatóság kezdeményezte a fiatal gyermekvédelmi szakellátásban való elhelyezésesét.

 

Az említett két ügyben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat bűntetőeljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a fiatalkorú terhelttel szemben.