Jeromos napja van. | 2023.09.30

Cél a jó együttműködés

2015-05-19 16:00:37
A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság kihelyezett nyílt napot tartott Hejőkeresztúrban.

A rendőri munka egyik alappillére az állampolgárokkal, társszervekkel és egyéb szervezetekkel való jó kapcsolat kiépítése, illetve folyamatos fenntartása, elmélyítése.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság, kiemelten a roma nemzetiségi önkormányzatokkal történő együttműködés keretében, továbbá a hátrányos helyzetben élő gyermekek megszólítása céljából, évről-évre igyekszik kihasználni a kapcsolatteremtés eszközeinek minél szélesebb skáláját.

 

A rendőrkapitányság az együttműködés keretében már évek óta szervez kihelyezett nyílt napot, melynek 2008 óta a hejőkeresztúri IV. Béla Körzeti Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda ad otthont. A tanintézményben magas a hátrányos helyzetű gyerekek aránya, azonban az iskola az integrációs nevelést országosan is elismerten végzi.

 

A rendezvényre a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az illetékességi területén lévő valamennyi általános iskolát meghívta. Az oktatási intézmények hallgatói így betekintést nyerhettek a rendőrség munkájába, a diákok összemérhették ügyességüket, illetve tudásukat a kerékpáros versenyen és a KRESZ-teszten.

 

A résztvevő gyermekek és a programra meghívott vendégek kipróbálhatták a bűnügyi technikusok felszerelését, szemléltető táblák segítségével megismerhették a fegyverek felépítését és működését, beülhettek a kiállított szolgálati gépjárművekbe és a rendezvényen résztvevő rendőrségi szolgálati kutyát is megsimogathatták. A Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai saját szolgálati gépjárműik bemutatásával színesítették az eseményt.

 

A nyílt napon tartott közlekedési versenyen összesen kilenc csapat vett részt, melynek zárásaként minden versenyző ajándékcsomagot vehetett át jutalomként.