Alajos napja van. | 2024.06.21

Előzetesben az emberölési kísérlet két gyanúsítottja

2015-05-13 15:59:09

A nyomozási bíró további fogva tartását rendelte el annak a két fiatalembernek, akik a gyanú szerint egy 59 éves férfira rablási szándékkal rátörtek györgytarlói otthonában, majd olyan súlyosan bántalmazták, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett.

 

Mint ismeretes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya aljas indokból vagy célból elkövetett emberölés bűntett kísérlete, valamint felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást H. Alex és P. László 19 éves györgytarlói lakosokkal szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2015. május 10-én a hajnali órákban györgytarlói otthonában bántalmaztak egy középkorú férfit, akit a mentőszolgálat munkatársai életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. A támadók áldozatuktól egy baltát, dohányterméket és dezodort tulajdonítottak el, mintegy 10 ezer forint értékben.

A terhelteket a rendőrök 2015. május 11-én elfogták és bűnügyi őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra, amit ügyészi indítványra az eljáró nyomozási bíró 2015. május 13-án elrendelt.