Valter napja van. | 2024.07.16

Az elmúlt 24 óra számokban

2015-05-12 10:46:37
Hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből.

Garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság két helyi férfival szemben. A nyomozás jelenlegi adatai szerint 2015. május 11-én 20 óra körüli időben Miskolcon, a Baross Gábor utcán az 53 éves J. Gyula előzetes szóváltást követően sétabotjával fejbe vágta a 63 éves K. L. Lajost. A két férfi ezt követően kölcsönösen bántalmazta egymást, melynek eredményeként mindketten nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A bejelentést követően a rendőrök a verekedőket elfogták és a rendőrkapitányságra előállították.

 

A megye rendőri szervei 2015. május 11-én négy személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság egy-egy fővel szemben az ideiglenes megelőző távoltartó határozat szabályainak megszegése, tiltott prostitúció, továbbá tulajdon elleni szabálysértés, míg a Szerencsi Rendőrkapitányság egy férfival szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt alkalmazott  személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság Sajóbábonyi Rendőrőrsének járőrei egy elfogatóparancs alapján keresett nőt fogtak el Sajóecsegen, amikor 2015. május 11-én 12 óra 30 perckor igazoltatták B. Gábornét. Az 54 éves kazincbarcikai asszonyról a rendőrök megállapították, hogy a Kazincbarcikai Járásbíróság lopás vétség elkövetése miatt körözését rendelte el.

Az elfogatóparancs hatálya alatt álló nőt a rendőrök előállítást követően bűnügyi őrizetbe vették. 

 

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes megelőző távoltartást egy 47 éves ároktői férfival szemben a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés négy esetben jutott a rendőrség tudomására.