Frigyes napja van. | 2024.07.18

Előzetesben a „herbál” árusok

2015-05-11 16:21:17
A nyomozási bíró további fogva tartását rendelte el annak a két férfinak, akik Miskolcon, az Ötödik utcában úgynevezett új pszichoaktív anyagot, „herbált” árultak.

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság D. Krisztián 23 éves és M. Aladár 25 éves helyi lakosokkal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak Miskolcon, Ötödik utcai lakásukban elfogásukig úgynevezett „herbál” nevű kábító hatású anyagot árultak. A 2015. május 6-án végrehajtott akcióban a Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Alosztályának nyomozói a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak bevonásával fogták el a két drogdílert.

A gyanúsítottaknál tartott házkutatáson a rendőrök készpénzt, kábítószer gyanús anyagokat és azok kereskedelméhez szükséges eszközöket foglaltak le.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói mindkét gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra, amit ügyészi indítványra a Miskolci Járásbíróság 2015. május 9-én elrendelt.