Frigyes napja van. | 2024.07.18

Lezárt ügyek: „Mi van kutya?”

2015-04-17 09:05:12
Befejezte a nyomozást a rendőrség azzal a fiatalkorú fiúval szemben, aki Kazincbarcikán elvette, majd megtartotta nagy értékű mobiltelefonját a hasonló korú sértettnek.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 15 éves ormosbányai lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a kazincbarcikai sportpálya mellett, 2015. március 29-én 15 óra 30 perckor „mi van kutya?” megszólítás után eltulajdonította nagy értékű mobiltelefonját egy 13 éves kisfiúnak. A sértett többször visszakérte a kezéből kikapott eszközt, de próbálkozásai sikertelenek maradtak.

 A bejelentést követően a rendőrök négy órán belül azonosították, elfogták és a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható ormosbányai fiatalkorút. A terhelt gyanúsítotti kihallgatásán beismerte tettét.

 Az ügyben indított nyomozást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a napokban befejezte és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Miskolci Járási Ügyészségnek.