Rafael napja van. | 2024.06.20

Az elmúlt 24 óra számokban

2015-04-16 09:03:44
Hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből.

A megye rendőri szervei 2015. április 15-én két személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság F. Szilveszter 26 éves miskolci lakossal szemben. Az eljárás alá vont személyt 2015. április 14-én 11 órakor az egyik miskolci áruházban egy palack szeszes ital eltulajdonítása közben érték tetten. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A mezőkövesdi rendőrök további egy fővel szemben a távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az elmúlt 24 órában a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai két elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe. F. István 41 éves miskolci lakos ellen a Miskolci Járásbíróság garázdaság és testi sértés vétség, míg K. Gergő 26 éves hernádnémeti lakossal szemben a Miskolci Törvényszék lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bocsátott ki elfogatóparancsot.

A fentieken túlmenően az ózdi egyenruhások egy férfival szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, míg anyagi kárral járó ütközés hét esetben jutott a rendőrség tudomására.