Jolán napja van. | 2024.06.15

Lezárt ügyek: metszőollós mobiltolvaj

2015-04-15 16:11:35
Befejezte a rendőrség a nyomozást azzal a férfival szemben, aki az egyik miskolci áruházból egy metszőolló segítségével tulajdonított el mobiltelefonokat.

A Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy sátoraljaújhelyi férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2014 októberében Miskolcon, az Avasi-lakótelep egyik áruházából összesen két alkalommal három mobiltelefont tulajdonított el oly módon, hogy a nála lévő metszőollóval a készülékek biztonsági széferét szétvágta, majd a telefonokat ruhájába rejtette.

Az áruház biztonsági szolgálatának munkatársai a tolvajt 2014. október 29-én tetten érték, majd a rendőrök kiérkezéséig visszatartották.

A 25 éves J. Jenő gyanúsítotti kihallgatásán beismerte a nyomozóknak tettét, illetve elmondta, hogy korábban is követett el a fenti áruházból hasonló módon lopást, azonban az akkor „zsákmányolt” két telefont már a helyi piacon értékesítette.

A beismerő vallomást tett terhelttel szemben folytatott nyomozást a Vizsgálati Osztály a napokban lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Miskolci Járási Ügyészségnek.