Erik napja van. | 2024.05.18

Áldozatvédelmi lakossági fórum

2015-04-13 14:15:02
A Ózdi Rendőrkapitányság időskorúak részére szervezett bűnmegelőzési tanácsadást.

Ózd, Hódoscsépány városrészben, 2015. április 10-én 9 órai kezdettel, a helyi kultúrházban Simkó Imre r. alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt főelőadója tartott a megjelenteknek vagyonvédelmi-, illetve bűnmegelőzési előadást.

A bűnmegelőzési szakember felvilágosító tanácsadásának fő célja az volt, hogy az idősek a megszerzett információk birtokában felismerjék a korosztályukat jellemzően fenyegető bűncselekményeket - trükkös lopás, zseblopás, besurranásos tolvajlás -, az áldozattá válás reális kockázatait, valamint a védekezés és az elkerülés módjait.

 

A rendezvény során a prevenciós szakember - a felvilágosítás mellett - biztonságtechnikai eszközöket is bemutatott, és ezek beszerzési lehetőségéről is tájékoztatást adott, valamint figyelemfelhívó brosúrákat osztott szét minden jelenlévőnek.

Az Ózdi Rendőrkapitányság a hódoscsépányi városrészben 24 órás rendőri jelenlétet biztosít a különböző jogsértések megelőzése, megakadályozása és a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében.