Jeromos napja van. | 2023.09.30

Halálra etették a hívek egy bangladesi szentély százéves krokodilját

2015-02-17 10:51:19

Halálra etették a hívek egy bangladesi szentély tavának százéves krokodilját.

    Az elhízott matuzsálemet hassal felfele lebegve találták meg a múlt héten a délnyugat-bangladesi szent medencében. Az állatot kecskékkel és csirkékkel etették a hívők, azt remélve, hogy a hüllőnek szánt ajándékok jó szerencsét hoznak számukra.
    Az elpusztult krokodil kiemeléséről készített felvételen látszik, ahogy a szentély dolgozói kihúzzák a hatalmas tetemet a medence szélére, ahonnan több tucat helyi lakos figyeli a műveletet. A tetem megvizsgálását követően a dolgozók megerősítették, hogy az állat halálát a túletetés okozta.
    "Tisztában vagyunk a problémával, de nem tudjuk, miként kezeljük. A legenda szerint aki csillapítja a krokodilok éhségét, annak teljesül a szíve kívánsága" - mondta a szentély illetékese.
    Hozzátette, hogy régebben csak egy-egy csirkét hoztak, de a közelmúltban az emberek elkezdtek nagyobb ajándékokat, egyebek között kecskéket hozni, azt gondolva, hogy a nagyobb felajánlás nagyobb esélyt jelent a kívánságuk beteljesülésére.
    A helyiek szerint négy évvel ezelőtt még négy krokodil élt a szent medencében, ám a másik három példány is túletetés áldozata lett - olvasható a The Independent című brit napilap online kiadásában.