Rafael napja van. | 2024.06.20

A biztonságos internetért

2015-02-16 13:04:50
A biztonságos internetezésről tartott ismeretterjesztő előadást az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársa két helyi általános iskolában is.

Az Európai Unió kezdeményezésére az adott év második hónap, második hetének, második napja (2015-ben február 10-e) a „Biztonságosabb Internet Nap”. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 26 munkatársa a világnapon 32 oktatási intézményben tartott előadást e témakörben. Az esemény célja az, hogy felhívja a szélesebb közönség, ezen belül is elsősorban a gyermekek és fiatalok figyelmét a mobiltelefonok és online technológiák tudatosabb és biztonságosabb használatára.

 

A program keretében az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársa Szabó Péter r. főtörzsőrmester 2015. február 10-én a helyi Szent János Görögkatolikus Szakképző Iskola és Gimnáziumban valamint a Borsodi Általános Iskolában tartott előadást a biztonságos internet használatról. Az interaktív előadásokon több mint 60 tanuló foglalkozott a leggyakrabban használt közösségi portálok illetve az internetről történő vásárlás veszélyeivel, illetve azok megelőzésével.