Jusztina napja van. | 2023.09.26

Elismerések a pénzintézeti sorozatrabló elfogása kapcsán

2015-02-13 12:08:30
Elismerésben részesítette a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. azokat a rendőröket, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a pénzintézeti fiókokat sorozatban kirabló fegyveres támadó elfogásában.

A rendőrség korábban tájékoztatást adott arról, hogy Miskolc egyik takarékszövetkezeti fiókjába 2014. november 26-án 11 óra 30 perc körüli időben egy férfi bement, majd az arcát eltakarva a nála lévő fegyverrel megfenyegette és a bevétel átadására szólította fel az alkalmazottakat. A pénzintézetben a bevételt megszerző, majd távozni akaró elkövetővel egy ügyfélként ott tartózkodó középkorú hölgy szembeszállt és lerántotta annak fejéről a tettes arcát eltakaró fekete kötött sapkát. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága az ügyben fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást.

 

A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a fegyveres bankrablót a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek bevonásával a fővárosban 2014. december 18-án fogták el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói.

 

Az azóta több mint 40 rendbeli (25 pénzintézeti fiók és 21 egyéb kereskedelmi egység sérelmére történt) fegyveres rablás elkövetését elismerő gyanúsított felderítésében, elfogásában kimagasló teljesítményt nyújtó rendőröket dr. Seres András, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. biztonsági igazgatója és Pulay Kristóf, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezeteinek szóvivője dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány jelenlétében – 2015. február 13-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tanácstermében ünnepélyes keretek között, elismerésben részesítette: Dr. Korpás Lajos r. alezredest a főkapitányság Bűnügyi Osztály, osztályvezető helyettesét, dr. Polyák Zsolt r. alezredest, Béres József r. őrnagyot a főkapitányság Bűnügyi Osztály kiemelt főnyomozóit, Dobi Tamás r. hadnagyot a főkapitányság sajtóreferensét és Varga Csaba r. zászlóst a Miskolci Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály szolgálatparancsnokát.