Jolán napja van. | 2024.06.15

ELBIR - bűnmegelőzési hírlevelek

2015-02-11 15:12:05
A biztonságosabb internethasználathoz ad hasznos tanácsokat minden korosztálynak az ELBIR aktuális kiadványa.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya elkészítette, majd 2015. február első napjaiban megküldte az érintetteknek az aktuális bűnmegelőzési témájú hírlevelét. A kiadvány többek között felhívja a figyelmet arra, hogy „a jobb internet közös ügyünk”.

A hírlevél aktuális száma szorosan kapcsolódik egy világméretű kampányhoz. Az Európai Unió kezdeményezésére az adott év második hónap, második hetének, második napja (2015-ben február 10-e) a „Biztonságosabb Internet Nap”. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 26 munkatársa a világnapon 32 oktatási intézményben tartott előadást e témakörben. Az esemény célja az, hogy felhívja a szélesebb közönség, ezen belül is elsősorban a gyermekek és fiatalok figyelmét a mobiltelefonok és online technológiák tudatosabb és biztonságosabb használatára. A szülők és nevelők többek között úgy segíthetnek, hogy nyíltan és őszintén beszélgetnek a gyerekekkel online életükről, segítve és támogatva őket az internethasználatban. Ehhez nyújt segítséget és szolgál jó tanácsokkal a februári ELBIR.

 

A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére 2005 júliusában hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR).

 

Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok és azok szakintézményei, valamint a polgárok rendszerben regisztrált tagjai számára a mindig aktuális bűnmegelőzési információkat.

 

A hírlevelek korábbi számai, valamint egyéb hasznos információk is megtekinthetők a B-A-Z. Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány Bűnmegelőzési Szolgálat honlapján: http://www.bunmegelozes.eu