Móric napja van. | 2023.09.22

Lezárt ügyek: Sapkarablás

2015-01-09 11:46:40
A rendőrség vádemelési javaslattal élt egy fiatal férfival szemen, aki Miskolcon rátámadt egy fiúra annak sapkájáért.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság H. Ferenc 18 éves helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított Miskolcon, a Szentpáli utcában 2014. október 18-án 17 óra 30 perckor egy 15 éves fiút megfenyegetett, hogy adja át értékeit. A megfélemlített sértett támadójának odaadta sapkáját, mire a támadó kitépte nyakából a láncát. A rabló a zsákmányával együtt elmenekült a helyszínről.

 

A rendőrség az ügyben bevezetett intézkedések eredményeként pár órán belül azonosította, elfogta, majd a rendőrkapitányságra előállította H. Ferencet, a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatal felnőttet.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság a beszerzett bizonyítékok alapján a bűnügyi őrizetbe vett terhelttel szemben előterjesztést tett előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására. Az illetékes járásbíróság 2014. október 21-én a támadót előzetes letartóztatásba helyezte.

 

Az ügyben indított nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.