Konrád napja van. | 2024.04.21

Közelebb az állampolgárokhoz – fotókkal

2015-01-09 11:42:44
Másodízben, több településen is kihelyezett „mobil fogadóirodát” tartott az Ózdi Rendőrkapitányság.

Ózd több városrészében 2014. december 11-én, illetve december 16-án a rendőrség, az önkormányzat, a polgárőrség és a közterület-felügyelet, míg Putnokon 2014. december 18-án a rendőrség, az önkormányzat, valamint a helyi járási hivatal képviselői előre meghirdetett időben és helyen úgynevezett mobil fogadóirodát tartottak.

A kihelyezett „fogadóiroda” létrehozásával a szervezők célul tűzték ki, hogy a lakossággal tovább erősítsék a személyes kapcsolatfelvételt, valamint a szolgáltató jelleget előtérbe helyezve biztosítsák az államigazgatási szolgáltatásokhoz való gyors és könnyű hozzáférést.

A bejárással egybekötött fogadónapon többen éltek a lehetőséggel és megosztották véleményüket, javaslataikat a hatóságokkal. A mobil fogadóiroda szolgáltatását igénybevevő helyi lakosok részére a rendőrség munkatársai bűnmegelőzési és egyéb közérdekű információkat tartalmazó tájékoztatót adtak át.

A már több településen megtartott bejárás és helyszíni kapcsolatfelvétel tapasztalatai egyértelműen hasznosnak bizonyultak, beváltották a hozzá fűzött reményeket. A helyi önkormányzatok fogadókészsége esetén az Ózdi Rendőrkapitányság a közeljövőben más településeken is tervez hasonló, kihelyezett helyszíni ügyfélfogadást.