Tekla napja van. | 2023.09.23

Kettős gyilkossággal gyanúsítanak egy brit bankárt Hongkongban

2014-11-03 13:47:15

Bíróság elé állítottak Hongkongban egy brit pénzügyi szakembert, akit azzal gyanúsítanak, hogy a lakásán megölt két nőt. Az egyik áldozat oszlásnak indult holttestét egy bőröndben találták meg az erkélyen - közölte a helyi média hétfőn.

    A közelmúltig a Bank of America alkalmazásában álló, 29 éves Rurik Jutting Hongkong éjszakai életéről nevezetes negyedében, Van Csajban bérelt lakást. A brit állampolgár maga hívta fel a rendőrséget a múlt hétvégén. 
    A rendőrök először egy elmetszett torkú nőt találtak a nappaliban. Az áldozat kilétét egyelőre nem közölték. Állítólag a nyomok vizsgálatának kötött rendje miatt csak nyolc órával később találtak rá a balkonon egy fekete bőröndben a másik - szőnyegbe tekert - meztelen női holttestre.
    Mint kiderült, a 25 éves indonéziai Sumarti Ningsih legalább 3-4 napja halott volt. A ház lakói is jelezték, hogy érezték az épületben terjengő rossz szagot.
    A nyomozás előzetes eredményeiről annyi kiszivárgott, hogy a rendőrök a környező szórakozóhelyeken gyűjtöttek adatokat, mivel feltételezhető, hogy mindkét nő a szexiparban dolgozott.
    A legfrissebb jelentések szerint a bíró hétfőn elnapolta az ügyet november 10-ére, hogy időt hagyjon a hatóságoknak a bűncselekmény pontos rekonstruálására. Juttingot addig is fogdában tartják.
    A sajtó szerint a férfinak - miután őrizetbe vették - nem engedték, hogy a brit főkonzulátustól kérjen segítséget, ehelyett a rendőrségen védőügyvédek listáját kínálták fel neki. Londonban ugyanakkor megerősítették, hogy tudomásuk van egy brit állampolgár elleni eljárásról, és felajánlották a konzuli segítséget.
    A hongkongi közvéleményt az elmúlt hónapokban több különös gyilkossági eset is megrázta. Augusztusban például kiderült, hogy egy 30 és egy 36 éves férfi még tavaly tavasszal megölte, feldarabolta és megfőzte egyikük idős szüleit. Az áldozatok fejét és egyes szerveit a rendőrség az egyik tettes hűtőszekrényeiben találta meg. Egy másik ügy főszereplője az a - pszichiátriai kezelés alatt álló - 22 éves férfi volt, aki egy tízemeletes ház tetejéről széket ledobva ölt meg egy járókelőt. A 7,2 milliós városban az év első felében 14 gyilkosság történt.