Konrád napja van. | 2024.04.21

Elfogták: Ittasan, lejárt műszakival, vezetői engedély nélkül vezetett

2017-08-16 13:06:38

Miskolc belterületén közlekedett műszaki érvényesség nélküli autójával egy ittas miskolci férfi, akit korábban végleges hatállyal eltiltottak a járművezetéstől.

Sz. István 47 éves miskolci lakos közlekedett személygépkocsijával 2017. augusztus 15-én az esti órákban, amikor ellenőrzés alá vonták a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai. Az igazoltatás során a járőrök megállapították, hogy a sofőr végleges hatállyal el van tiltva a járművezetéstől, továbbá nincs műszaki érvényessége autójának. Ezeken túl a járművezető a helyszínen használt légalkohol mérő készülék alkalmazásánál is megbukott, hiszen ittasan ült a volán mögé.

A rendőrök a szabálysértőt a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben járművezetés az eltiltás tartama alatt, valamint engedély nélküli vezetés, továbbá érvénytelen hatósági engedéllyel való közlekedés szabálysértések és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének elkövetése miatt is indult eljárás.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy csak olyan járművel közlekedjenek, melynek műszaki állapota megfelelő, a saját és mások biztonsága érdekében, továbbá ittasan, bódultan történő járművezetéssel a reakcióidő csökken, mellyel balesetveszély párosulhat.

Közlekedjenek biztonságosan, figyeljenek oda egymásra, tekintsék partnernek a többi közlekedőt!

Mindenkit hazavárnak!