Ida napja van. | 2024.04.13

Lezárt ügyek: Végigcsalták az országot

2017-01-04 18:49:24
Ózd volt a végállomás annak a három pénzváltással csaló román állampolgárnak, akikkel szemben most vádemelési javaslattal éltek a rendőrök.

Mint ismeretes az Ózdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya üzletszerűen elkövetett csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást két román nővel és férfi társukkal szemben.

A gyanúsítottak 2016. július 23-a és 2016. augusztus 12-e között az ország különböző településein - Balatonfüreden, Bátonyterenyén, Bonyhádon, Budapesten, Bükkszenterzsébeten, Egerben, Jobbágyiban, Komáromban, Pásztón, Pétervásárán, Salgótarjánban, Tarnaleleszen és elfogásukat megelőzően Ózd környékén - pénzváltás ürügyén több alkalmazottat tévedésbe ejtettek. A becsapott és megkárosított sértettek között borszaküzlet, ékszerüzlet, élelmiszerbolt, gyógyszertár, optika, Nemzeti Dohánybolt és zöldséges eladói szerepeltek.

 

 

A 27 és 30 éves nőket és 43 éves férfi társukat az Ózdi Rendőrkapitányság elfogásukat követően 2016. augusztus 12-én bűnügyi őrizetbe vette, majd a nyomozók előterjesztéssel éltek a terheltek előzetes letartóztatásának indítványozására is, amit az eljáró nyomozási bíró 2016. augusztus 15-én mindhárom gyanúsított vonatkozásában elrendelt.

Az Ózdi Rendőrkapitányság a csalássorozat elkövetőivel szemben folytatott nyomozást 2016. december 27-én lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészség részére.