Jusztina napja van. | 2023.09.26

ELBIR – Februári bűnmegelőzési hírlevél

2016-02-17 10:09:51
„Kutyaszorítóban, avagy az állatvédelem helyzete” címmel készült el az ELBIR aktuális Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kiadványa.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya elkészítette, majd 2016 februárjában megküldte az érintetteknek aktuális lakossági hírlevelét. A reciklika az állatkínzás témakörét járja körbe, esetekkel és jogszabályi háttérrel, annak érdekében, hogy egyértelművé váljon, milyen jogi következményekkel járhat a gerinces állatok bántalmazása. A hírlevél kitér a felelős állattartás kérdésére is.

 

ELBIR háttér:

A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére 2005 júliusában hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR).

 

Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok és azok szakintézményei, valamint a polgárok rendszerben regisztrált tagjai számára a mindig aktuális bűnmegelőzési információkat.

 

A hírlevelek korábbi számai, valamint egyéb hasznos információk is megtekinthetők a B-A-Z. Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány Bűnmegelőzési Szolgálat honlapján: http://www.bunmegelozes.eu