Jusztina napja van. | 2023.09.26

Lezárt ügyek: Garázdaság félrevezetéssel

2016-02-05 11:48:47
Vádemelési javaslattal élt a rendőrség két férfival szemben, akik Tiszapalkonyán bántalmazták egymást, majd egyikük azt állította a rendőrségen, hogy őt ki is rabolták, de mint később kiderült ez nem volt igaz.

Garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság A. J. 41 éves és K. Zs. 22 éves tiszapalkonyai lakosokkal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2016. január 6-án 23 óra körüli időben Tiszapalkonyán, a Dobó úton előzetes szóváltást követően bántalmazták egymást.

 

Az incidens után a fiatalabbik arról tett bejelentést, hogy őt kirabolták. A támadója elvette 5000 forint készpénzét, illetve mobiltelefonját. A nyomozás eredményeként azonban kiderült, hogy ez utóbbi bűncselekmény nem történt meg. A rendőrök ugyanis a telefont megtalálták a hóban, illetve a 22 éves fiatalember a közeli italkimérésben költötte el a pénzét.

 

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a garázdaság ügyében folytatott eljárást a napokban befejezte, majd az iratokat megküldte az illetékes járási ügyészségnek. Továbbá a hatóság K. Zs.-val szemben feljelentést tett a Miskolci Nyomozó Ügyészség felé hatóság félrevezetése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.