Jeromos napja van. | 2023.09.30

Kétszer verték félholtra a testépítőt

2014-11-11 08:29:47

Másodszor verték meg a magyar bajnoki bronzérmes testépítőt, Tányéros Balázst (39), akin egy budapesti kórházban nemrégiben koponyaműtétet hajtottak végre. Tányérosnak az volt a bűne, hogy rosszkor volt rossz helyen: a támadói egy lapáttal agyba-főbe verték.

Mint megírtuk, egy hete többen egymásnak estek a váci Káptalan utcában, a csetepatéban egy balta és egy lapát is előkerült. A balhéban többen is megsérültek, közülük ketten súlyosan. Kiderült, hogy a legrosszabbul a testépítő járt, aki több ütést is kapott a fejére. A férfit olyan keményen megverték, hogy nemcsak hogy kórházba kellett szállítani, de szinte élet-halál között lebegett: úgy tudjuk, összesen négyszer kellett megoperálni. Tányérosra szó szerint rájár a rúd: két évvel ezelőtt nagyon hasonlóan járt, akkor is egy csetepaté után került kórházba. A sportoló egy helyi diszkóba ment szórakozni, de – legalábbis akkor azt mesélte – hirtelen szó nélkül belékötöttek.

Tányéros Balázs bronzérmet szerzett a magyar testépítő-bajnokságon

– A fal mellett, a tömegnek háttal beszélgettünk, amikor valaki hátulról kétszer egymás után meglökött. Hátrafordultam, az egyik portás pedig erre lekevert egy sallert, majd megint ütött. Utána odajött még két társa, s azok is elkezdtek csépelni. Már rég térden voltam, de még mindig ütötték-rúgták a fejem – mondta akkor a  férfi.

Úgy tudjuk, a mostani verekedés azért tört ki, mert egy barátja korábban összevitatkozott a másik társaság tagjaival, akik most vettek elégtételt. Tányérosra igazából nem is haragudtak, ő éppen csak ott volt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen indított eljárást életveszélyt okozó testi sértés miatt, a sérült testépítőt pedig még mindig az intenzív osztályon kezelik.

– Közös barátunk volt bent most nála. Azt mondta, Balázs jelenleg nincs olyan állapotban, hogy látogatókat fogadjon. Négy darab öt-öt órás agyműtétje volt, és jelenleg is súlyos az állapota. Beszélni már tud, de ennél többet nem szeretnék mondani – közölte szűkszavúan egy ismerőse.

Forrás: www.blikk.hu