Jeromos napja van. | 2023.09.30

Aurelio 2 óra alatt kétszer karambolozott

2014-11-11 08:24:45

Az utak réme lett VV Aurelio (23)! Legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy a ValóVilág 6. győztesének nincs szerencséje a forgalomban, amióta ugyanis átvette a nyereményautóját, többször törte már össze vagy okozott vele szabálysértést, mint egy átlagsofőr hosszú évek alatt.

Júniusban olvasó-riporterünk küldött képet arról, amint Aurelio Baján egy mozgássérültek számára fenntartott helyen parkolt. Ősz elején értesültünk arról, hogy egy sérülés miatt – állítólag a parkoló kocsijába hajtott bele valaki – szervizbe vitte nyereményét, a csereautót viszont frontálisan összetörte – szintén Baján.

Az újabb galibát pedig már a fővárosban okozta. Pénteken délelőtt mit sem sejtve éppen a Blikk szerkesztősége előtt parkolt le kocsijával, de ezúttal is a tilosban. Ahelyett, hogy keresett volna egy parkolóhelyet, olyan távolságban állt meg a kereszteződéstől, ami a KRESZ szerint tilos. De ez nem minden, mert fél órával később, miután elindult, egy kanyarodósávban tolatni kezdett (!), és belement a mögötte közlekedő  gépjárműbe. 
A valóságshow-hős napi kálváriája azonban még ezzel sem ért véget, Aurelio ugyanis kora délután egy fába  is beletolatott, amitől szilánkosra törte kocsija hátsó szélvédőjét.

– Ki az, aki egy parkolással ilyen kárt tud tenni a kocsijában, mint én? – bosszankodott a fiú.

– A sorozatos balesetek származhatnak abból, hogy a sofőr koncentrációs zavarral küzd, esetleg olyan egészségügyi problémái vannak, ami miatt nem képes odafigyelni. Ha ez így van, akkor a problémák folyamatosan vissza fognak térni. Ha azonban valóban vezetéstechnikai gondjai vannak, akkor egy-egy tréninggel ki lehet küszöbölni azokat – mondta a Blikknek Kovács Attila vezetéstechnikai instruktor.

A VV-hős alapvetően jó sofőrnek tartja magát, csak a balszerencsének tulajdonítja a sorozatos baleseteket. 
– Tolattam, és nem vettem észre, hogy a mögöttem lévő fa ága ennyire kiáll. Belementem, az pedig megnyomhatta a csomagtartót, amitől azonnal szétrobbant az üveg is – magyarázta Aurelio.

– Két éve van jogosítványom, és szerintem jól vezetek, de a jövőben próbálok jobban odafigyelni, amikor kocsiba ülök – vezekelt a fiú, aki talán jobban tenné, ha az autózás helyett maradna a helikopterezésnél. Abban legalább verhetetlen.

Forrás: www.blikk.hu