Alajos napja van. | 2024.06.21

A fejtetűveszély miatt abba kellene hagyni a közös szelfizést az orosz fogyasztóvédelmi hatóság szerint

2014-10-27 19:37:05

 A fejtetűveszély miatt abba kellene hagyniuk az orosz gyerekeknek a közös szelfizést - véli az orosz fogyasztóvédelmi hatóság.

    A fejtetvek terjedésének legfőbb forrása a szelfiőrület, amikor a kartávolságból készülő önportré kedvéért szorosan összedugják a fejüket a fiatalok - tudósított a BBC hírportálja a Roszpotrebnadzor, az orosz fogyasztóvédelmi hatóság állásfoglalásáról.
    Ha ilyen közel kerülnek egymáshoz a szelfi készítői, akkor az élősködők könnyen átugranak az egyik szelfiző hajáról a másikéra - figyelmeztetett az orosz hivatal. Hozzátették: ha tetűfertőzést találnak egy iskolás hajában, azt nem engedik közösségbe, amíg a feje nem válik tetűmentessé. 
    A Roszpotrebnadzor korábbi állásfoglalásai vitathatónak bizonyultak. Volt vezetője, Gennagyij Onyiscsenko egyszer azt tanácsolta, öljék meg a hollókat, mert azok tollas farkasok, amelyek madárinfluenzát terjesztenek. 
    A hivatal tetűjavaslatát az orosz közösségi média felhasználói kigúnyolták: "Arra utalnak, hogy a legtöbb orosz gyerek tetves?" - kérdezte valaki. Egy másik felhasználó azt írta: "Csodálatos! Onyiscsenko gondolatai még mindig virágoznak - minél bolondabb ok, annál inkább!"
    
    (http://www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-29785691)